KONGEPOKAL

Postet av Bergens Roklub den 26. Sep 2016

Etter to suverene gull i lettvektsklassen, ble Maia Lund tildelt kongepokalen for kvinner. Dette er Bergens første kongepokal i kvinneklassen. Vi bøyer oss i støvet for denne prestasjonen.
4 gull og 2 sølv i NM

Postet av Bergens Roklub den 26. Sep 2016

Det ble et strålende NM for Bergens Roklub. 4 gull og 2 sølv. Og på toppen av det hele kongepokal til klubben og Maja. 3´de beste klubb i Norge. Gratulerer.

Ulrik, Adrian, Mathias og Martin - seier i HJA 4X


Guro og Maia, seier i Lettvekt damer senior 2X, for andre året på rad


Gull til Maia i LW 1X


Gull til Ulrik og Mathias i Hr Jr 2-


Sølv i Hr Jr 8-


Sølv til Martin i Hr JrA 1X

Maia, Didrik og Martin til VM

Postet av Bergens Roklub den 14. Aug 2016


Foto: Estela Re-Ma

Det er ikke bare i Rio det skjer denne sommeren. I kjølevannet av OL og den fantastiske bronsen til Kristoffer Brun skal det arrangeres et VM i roing i Rotterdam 20-28 august. Dette er kombinert senior VM for ikke OL klasser, U23 VM og U19 (junior) VM. Over 1900 deltakere, nesten 700 båter og 70 nasjoner skal delta, noe som gjør det til den største ro-regatten som noensinne er arrangert. Og Bergens Roklub har 3 utøvere med. Maia skal delta i U23 lettvekt 1X, Didrik skal delta i U23 lettvekt 4X og Martin skal delta i U19 4X. De har alle tre blitt tatt ut gjennom gode resultater tidligere i sesongen og tøffe uttaksløp på Årungen. De har vært på Årungen og i Sverige for å trene og finpusse formen i snart 2 måneder nå, så vi tror at disse tre nå ser frem til å komme igang med konkurransene. Bergens Roklub ønsker lykke til. Oppdateringer fra regattaen vil komme på Facebook (husk i "like", så er du oppdatert).

Foto: Estela Re-Ma
Oppsummering Junior EM

Postet av Bergens Roklub den 11. Jul 2016

Da er våre to utøvere tilbake fra Litauen og Trakai. Det har vært en begivenhetsrik helg med masse gode opplevelser, både på og utenfor ro-arenaen. Sjekk ut roing.no for en fyldig oppdatering fra mesterskapet. Vi har også lagt ut en del bilder fra mesterskapet her.
To Bergens utøvere til jr EM

Postet av Bergens Roklub den 28. Jun 2016

Fire junior roere fra Bergens Roklub deltok på en hard og krevende uttaksprosess på Årungen forrige uke. De måtte gjennom både time trail i 1X og diverse testløp / seatrace i både 2X, 2- og 4X.

Ti juniorer totalt sett er nå tatt ut, to av disse er fra Bergens. Martin skal delta i dobbeltfirer sammen med roere fra NSR, Fredrikstad og Ormsund. Ulrik skal delta i dobbeltsculler med Simen fra Fredrikstad.

Klubben gratulerer og ønsker utøverne lykke til neste helg i Litauen.

For ordens skyld - de nevnte unge herrer skal delta for Norge - Tyskland har sine egne utøvere
Verdenscup i Poznan- Polen

Postet av Bergens Roklub den 21. Jun 2016

For første gang på en del år hadde Bergens Roklub to utøvere med i verdenscup. Kristoffer hadde denne gangen selskap i Didrik Wie Soltvedt, som var tatt ut i LM4X for første gang. Og det kunne knapt nok gått bedre. Kristoffer og Are tok en imponerende sølvmedalje, pallen i Rio rykker stadig nærmere. Og Didrik og hans medroere rodde inn til en imponerende bronsemedalje - ikke mange som kan entre podiet på sin første verdenscup. Klubben gratulerer på det varmeste. Sjekk forøvrig ut roing.no for mer detaljer
Junior Nordisk Møldal dag 2

Postet av Bergens Roklub den 21. Jun 2016

Det ble en ny medalje på Bergens Roklub på søndag. Guro og resten av jentene i Norges dobbeltfirer rodde inn til en suveren sølvmedalje, også denne gang bak Danmark (som vant samtilige juniorløp med god margin - imponerende). Klubben gratulerer.


Sjekk også ut bildene her og klubbens facebook sider for mer informasjon
Junior Nordisk Møldal dag 1

Postet av Bergens Roklub den 18. Jun 2016

Gratulerer så mye til Mathias og Ulrik som idag tok bronse i Nordisk i 2-, bak Danmark og Sverige. Også de andre deltakerne fra Bergens gjorde det bra. Martin ble nr 4 i A-finalen i 1X, kun 2 sek bak bronsen. Guro ble nr 6 i A-finalen i 1X, samme plassering fikk Børge og Adrian i A-finalen i 2X. Imorgen er det nye muligheter med deltakere fra Bergens både i NM løpene 4X for herrer (en ren Bergens båt), 4X for damer (Guro deltar for Norge) og 2X nordic open.
Rocamp 12 - 16 år

Postet av Bergens Roklub den 18. Jun 2016

Våre gode venner i Fana Roklubb arrangerer også i år rocamp 08.08-12.08, og roere fra Bergens er hjertelig velkommen til å bli med. Arrangementet passer for nybegynnere/unge roere i alderen 11-16 år. Mer informasjon på Fana sine Facebook-sider. Vi vil på det sterkeste anbefale dette arrangementet; her er det både flinke og inspirerende ledere, masse gøye og sosiale aktiviteter og masse god ro-trening. Dette er mye bedre enn å la poden henge rundt heimen i uken før skolestart, så meld dere på....
Ny dobbelsculler på plass

Postet av Bergens Roklub den 13. Mai 2016


Bergens Roklub er igjen på plass på Årungen, denne gang for Christianiaregattaen. Nytt av dagen er ny kombinert dobbelsculler/toer direkte fra Fillippi fabrikken. Roerne svermet rundt vidunderet som fluer på et fluepapir. Fredagskvelden gikk til rigging og tilpassing, imorgen er det "jomfrutur" i Junior A dobbelsculler. De heldige testpilotene blir Ulrik og Mathias. Følg med for oppdateringer fra prøveturen og de øvrige løpene fra regattaen....

110 års jubileumsfest 20. mai

Postet av Bergens Roklub den 10. Apr 2016

Til alle medlemmer, aktive og foreldre til aktive i Bergens Roklub - hold av datoen fredag 20. mai. Da skal vi feire oss selv og klubben vår i våre flotte lokaler ved Nordåsvannet. Det blir taler, mimring, god mat og god drikke. Så kryss av datoen, snart dukker det opp en invitasjon i en postkasse nær deg. Hvis du lurer på noe, ta kontakt med vaktmester, altmuligmann og for anledningen fest-general, Roald Wie (93017911)
Treningen på vannet er igang

Postet av Bergens Roklub den 20. Mar 2016


Da er sesongen på vannet godt igang. Kristoffer er i Portugal og forbereder seg på OL sesongen sammen med resten av eliten. Maia, Didrik, Guro, Martin, Ulrik og Mathias (seniorene og Stend elevene) er i Frankrike på ro-samling i regi av Norges Roforbund. Det meldes om flotte ro-forhold og såre hender. Resten av Gruppe 1 og Gruppe 2 (Jr A og B) har påske-samling på Nordåsvannet med doble økter på vannet hver dag frem til onsdag. Alle utøverne trener målbevisst og bra, og vi andre gleder oss til sesongåpning på Årungen 30. april.