Årsmøte 17. mars

Postet av Bergens Roklub den 17. Feb 2022

I henhold til klubbens vedtekter §14 kalles det inn til årsmøte torsdag 17. mars kl 19.00 i klubbhuset. Saksliste og dokumenter vil bli lagt ut på våre hjemmesider minimum en uke før møtet.

Styret ønsker alle velkommen!


I første omgang legger vi ut saksliste for årsmøtet og protokoll fra fjorårets generalforsamling. Øvrige dokumenter lastes opp fortløpende etter hvert som de er klare. 

Innkalling Årsmøte 2022.pdf
BR Protokoll Generalforsamling 2021.pdf


Styrets Årsberetning 2021.pdf


Årsregnskap - resultat 2021.pdf
Årsregnskap - balanse 2021.pdf
Budsjettforslag 2022 Bergens Roklub.pdf
VEDLIKEHOLDSPLAN BERGENS ROKLUBB 3.7.2020.pdf


Valg_BergensRoklub_2022_rettet.pdf
Valgkomite 2022 Bergens Roklub.pdf

220315 kontrollutvalgets beretning for 2021.pdf




Trening i forbindelse med sykdom og etter sykdom

Postet av Bergens Roklub den 14. Feb 2022

Bergens Roklub har fått lov til å dele dette innlegget fra Skigruppa til Fana IL:

Mange av oss er smittet, har vært eller kommer til å bli innen kort tid. Det finnes mange gode og dårlige råd, veiledere og forståsegpåere der ute. Enkelte av de «gode» veilederne er kanskje noe utdaterte og vel konservative nå som man har fått snillere mutasjoner og de fleste av oss har fått vaksinedoser i forkant av smitten. Jeg tenkte derfor å komme med en klar veiledning som dere kan forholde dere til dersom dere får smitte i hus.

Hvilken kompetanse har jeg? Jeg er ingen ekspert, men jeg anser mine erfaringer som kvalifiserte. Som fysioterapeut har jeg jobbet med flere pasienter som har slitt med ettervirkninger, såkalt post-covid. Høst 2020 deltok jeg på idrettsmedisinsk grunnkurs trinn 1 der dette var tema. På trener 3-kurset høsten 2020/vår 2021 diskuterte vi temaet med fagpersoner fra Olympiatoppen. Høsten 2021 deltok jeg på idrettsmedisinsk grunnkurs trinn 2, der igjen dette var et viktig tema, og med oppdatert kunnskap fra nok en idrettslege fra Olympiatoppen. 

Hovedessensen er enkel: trening og infeksjon hører ikke sammen. Enten det er covid-19, influensa, omgangssyke eller forkjølelse. Det gjelder i aller høyeste grad de som driver utholdenhetsidrett, men egentlig for oss alle. Trening ved infeksjon vil redusere immunforsvaret og hemme tilhelingsprosessen, og man øker faren for at infeksjonen forverrer seg (eksempelvis lungebetennelse eller hjertemuskelbetennelse, eller senskader som anstrengelsesastma/kuldeastma). Ved kontinuerlig ignorering av dette vil også kroppens evne til å motstå virus og bakterier reduseres, og man vil kunne få hyppigere sykdommer. All form for fysisk og psykisk stress ved infeksjon vil i større og mindre grad bidra til dette. Når man er frisk vil derimot trening på moderat nivå ha en gunstig effekt på immunforsvaret. Stress over tid vil alltid ha en negativ effekt.

Jeg opplever at pasienter som har fått langtidsvirkninger som regel er personer som allerede før covid-19 lå på grensen av hva som var sunt for kropp og hode, i form an fysisk og psykisk stress. Mange baller i luften, mye tankekjør, «hadde ikke tid til å være syk», måtte fort tilbake til normalen og skynde seg fra sted til sted. Mitt klare inntrykk er at så lenge man lytter til kroppen og gir den fred og ro, og trapper gradvis opp når kroppen er helt frisk, så vil man ikke få noen ettervirkninger av denne sykdommen.

Så når er du helt frisk? Det er ikke karantenereglene som bestemmer når du er klar for trening. Hvor mange dager det tar er individuelt fra person til person. Jeg presenterer derfor følgende 9 retningslinjer:

1. Symptomfrihet - 100% symptomfrihet. Symptomer «over snippen» er fortsatt symptomer. Da venter du til hode og bihuler er fri og energien er tilbake.

2. Minimum 7 dager fra symptomdebut - men heller en dag for mye, enn en for lite. Hvis du er usikker, så er du ikke usikker. Da venter du én dag til.

3. Første økt bør være innendørs i varmt klima og ha lav intensitet, gjerne en lett styrkeøkt. 

4. Om kroppen føltes bra første økt, og man ikke føler på retur av symptom eller tretthet gjennomfører man en ny rolig økt dag 2, f.eks en rolig jogg/rask gåtur med lav puls. Gjerne innendørs, og begrens varigheten til 30-40min. Fortsett i samme mønster dag 3 og lytt til kroppen! 

5. Ta gjerne en fridag på dag 4 og la kroppen få kjenne etter og hente seg inn.

6. Om alt går som det skal kan man prøve første kontrollerte intensive økt etter 5-7 dager med rolig trening, men unngå å gå i kjelleren. Hvis kroppen responderer på dette kan man den kommende uken returnere til normal trening og konkurranse.

8. Husk at jo lengre man har vært syk, jo lengre tid tar det å finne formen igjen. Ikke stress om formen ikke er der med en gang - slapp av og ta det i ditt tempo.

9. Vær nøye med restitusjonstiltak i hverdagen gjennom opptreningen, og i livet generelt: hold deg varm, skift til tørt tøy etter trening, vær nøye med søvn (voksne 8t, barn/ungdom 9t), spis sunt og nok og husk å ta noen avslappende pauser i hverdagen 😊

Et siste råd: mange ser lett på dette med infeksjon og trening. Symptomfrihet er det eneste rådet dere bør følge for retur til trening. Ingen har hastverk. Å vente tre dager ekstra er bedre enn å hangle med tett nese og bryst i ukesvis, og aldri helt bli kvitt «restsymptomer». 

God bedring, lykke til, og henvend deg med spørsmål om det ikke var tydelig nok😊