Alternativ treningshelg

Postet av Bergens Roklub den 13. Des 2015

Førjulstiden kan brukes til så mangt. En god gjeng med aktive roere, og noen foreldre, har brukt helgen til å rive en hytte. God trening for alle (litt for god, ifølge noen av foreldrene) og gode ekstrainntekter for klubben. Utrolig hva som kan utrettes på en helg bare det er mange nok som deltar.



November og fortsatt fint på vannet

Postet av Bergens Roklub den 1. Nov 2015

Kalenderen viser November, men fortsatt ser vi fine dager på vannet med gode roforhold. Idag søndag 1. november er det 12 grader og nesten flatt vann. En dobbelfirer, to dobbelscullere og en singel fikk en fin langtur inn til Fjøsanger og tilbake vial Stensviken i det milde høstværet.



Første testuke unnagjort

Postet av Bergens Roklub den 31. Okt 2015

Vintertreningen er godt igang, og første testuke er unnagjort for de fleste. Idag hadde de junior A 5000 m test på romaskin. For anledningen i Hauklandshallen, og sammen med roere fra Fana. For flere i gruppen var det første gang de tok denne testen. Som bildet viser tynte roerne kroppene til "siste dråpe". Rosjef Anders var svært fornøyd med resultatene på både denne og de øvrige testene, og melder om at grupper er der hvor de skal være kapasitetsmessig på denne tiden av året. Det ryktes også om at junior B gruppen også har hatt noen svært gode resultater. Lykke til med den videre treningen.






Bronse til Norge og Bergens Roklub i Baltic

Postet av Bergens Roklub den 26. Sep 2015


Gratulerer til Martin Steinnes og trener Anders Fiskerstrand med 3. plass og medalje i Baltic 1X. Dette ble Norges eneste medalje på 2000 m lørdag. Martin kom på 3. plass også i forsøket, men hevet seg i finalen og slo den danske båten etter en spennende innspurt hvor medaljen ble avgjort på målfoto. Også de 2 andre båtene med Bergens roere gjorde det bra; begge ble nr 5 i A-finalene i hhv herrer 4- og damer 4X.

Se flere bilder her


Gull, sølv og bronse til Bergens i NM

Postet av Bergens Roklub den 20. Sep 2015


Bergens Roklub kom hjem med 3 medaljer fra helgens NM i Stavanger; ev i hver valør. Gullet ble tatt i dobbelsculler damer lettvekt. Maia Lund og Guro Jordalen rodde inn til en suveren seier foran forhåndsfavoritten NSR. Publikum trodde nesten ikke det de så; på forhånd håpet jentene på medalje, men dette var over all forventning. Disse to superjentene har hatt litt stang ut tidligere i sesongen ifm uttak til både U23 VM og nordisk, så det var meget fortjent at de endelig fikk uttelling for all treningen.

Lørdag rodde Martin Steinnes inn til en sølvmedalje i Junior singel. Dette er en meget tøff klasse med 15 båter til start, og Martin vant både forsøket og semifinalen i suveren stil. I finalen ble imidlertid Adrian Lindgren fra Tønsberg for sterk, men det var hele 6 sek ned til tredjeplassen. En imponerende prestasjon sett i lys av at Martin enda er 1. års junior A; neste år forventer klubben gull. Også betryggende å se at formen er god til Baltic cup neste helg, hvor Martin stiller i 1X.

Didrik Wie Soltvedt tok bronse i herrer senior lettvekt 1X, kun vel 2 sek bak vinneren Ask fra Tønsberg. Ask har rodd både EM og world cup i denne klassen tidligere i år, så dette er en meget sterk prestasjon av Didrik. Kommentatoren fra vannet, Per Helge Brun, sa at dette var det tetteste og mest spennende løpet han hadde sett på mange år (og han har sett mange...). Didrik er 1. års senior, så også her har nok klubben enda større prestasjoner i vente...

Også utenom de offisielle NM løpene (Stokkavannsregattaen) var det flere gode resultater av Bergens roere. Adrian Henneli vant sitt heat i JrB singel begge dager. Ivar Steinnes og Andreas Fiskerstrand ble nr 2 søndag og nr 3 lørdag i dobbelsculler JrC.



Klubben gratulererer alle utøverene og trenerne med et meget godt NM og god medaljefangst. Ikke minst med tanke på at vår store stjerne, Kristoffer Brun, måtte melde avbud pga skade.

Alle resultene kan du finne her.

Vi har også lagt ut noen flere bilder som du finner her


Gratulerer til Kristoffer med VM-bronse

Postet av Bergens Roklub den 6. Sep 2015

Super-Kristoffer gjør det igjen. Sammen med makker Are Strandli rodde han inn til en meget imponerende VM bronse i Aiguebelette, Frankrike. De hjertligste gratulasjoner fra Bergens Roklub; vi er utrolig heldig som har en slik fantastisk roer blant våre medlemmer. Se www.roing.no for mer detaljer



Os regatta 29-30.august 2015

Postet av Bergens Roklub den 1. Sep 2015




Nok en regatta er veloverstått for klubben. Med mange fine resultater for de fleste utøverne. Vi ser stor fremgang hos alle og gleder oss til fortsettelsen.
På lørdagen var det Ungdomsmesterskap og derfra fikk vi to ungdomsmesterskap tittler.
Ulrik Wie Soltvedt tok den ene i HJB 1x.
Den andre tok Mathias Føyner Wie, Morten Føyner Bru, Adrian Henneli og Ulrik Wie Soltvedt i HJB 4x.

Øvrige resultater kan sees på https://www.facebook.com/osroklubb?fref=ts



Thunevannsregatta 14-16. August 2015

Postet av Bergens Roklub den 20. Aug 2015

Da var Thunevannsregattaen vel overstått. Vi var en stor delegasjon bort denne gangen med 17 roere. Med følge av foreldre og familie var vi totalt 37. Så de hadde en god heiagjeng.
Og med strålende sol (litt vind) og gode resultater ble dette en veldig god helg for utøverne.
De fleste hadde trent godt gjennom sommeren og fikk satt mange gode prestasjoner og personlige beste tider. Så det vanket mange medaljer på de fleste. Resultat listen kan sees her: http://www.sarpsborg-roklubb.no/innhold/140/tuneva...
Vi gratulerer alle sammen med flotte prestasjoner!
Og så hadde vi 4 utøvere som kvalifiserte seg til Baltic deltakelse:
Martin Steinnes HJA 1x
Mathias Føyner Wie & Ulrik Wie Soltvedt HJA 4- , sammen med Eilif Skarstein Jacobsen og Ole Fredrik Odfjell fra Fana Roklubb.
Guro Jordalen DJA 4x , sammen med Ylva Lyssand, Elsa Segadal og Emilie Stragiotti fra Fana Roklubb.




















Klar for avreise til Tunevannet

Postet av Bergens Roklub den 13. Aug 2015


Da er hengeren lastet og en stor delgasjon fra Bergens Roklub gjør seg klar til avreise til Sarpsborg og Tunevannsregattaen. Nesten 20 Bergens roere skal delta, og vi få som holder oss hjemme i Bergen denne helgen venter spent på oppdateringer fra regattaen. Lykke til til både deltakere og støtteapparat!


Nordisk Mesterskap 2015

Postet av Bergens Roklub den 29. Jun 2015

Nordisk mesterkap for senior og junior ble avholdt på Årungen helgen 27-28/6. Bergens stilte som vanlig med en stor tropp bestående av både utøvere, trenere og foreldre. Denne gangen også supplert med en god heiagjeng bestående av tanter, onkler, besteforeldre og andre assossierte. God stemning og mange gode resultater. Bergens fikk et sølv i junior dobbelsculler med Martin som rodde sammen med Eirik fra Ålesund. De kom i mål foran både det norske og svenske landslaget, og ble kun slått av det danske landslaget (som også skal til Jr VM i Rio). Tiden ble gode 6:42:07. Mathias, Ulrik og Martin fikk også bronse i det offiselle 8+ løpet i nordisk. Det var også mange gode resultater i utenom de offisielle NM løpene (Vestfoldsregattaen). Mathias, Ulrik, Morten og Thomas vant A finalen i dobbelfier jrB på lørdagen. Martin, Børge, Eirik (AARK) og Aksel (AARK) fikk sølv i jrA 4+ på lørdag (slo både Fana båten og det svenske landslaget). Hallvard fikk bronse i senior singelsculler på søndag. Gratulerer til alle. Sjekk ut bildene her og de offisielle resultatene her.


Christianiaregattaen 2015

Postet av Bergens Roklub den 15. Jun 2015

Da var nok en hektisk regattahelg på Årungen unnagjort. Bergens stilte med en stor delegasjon denne gangen; mange nye roere som debuterte på nasjonal regatta. Som vanlig godt vær, god stemning og masse god roing. Sjekk ut bildene her. Dette var også en viktig uttakshelg for de litt eldre juniorene. Martin vant kvalifiseringsløpet for Jr A Baltic 1X. Han vant også A finalen for Jr A 1X på lørdagen. Ulrik vant også første seedede heat i jr B 1X på lørdag, tett fulgt av Mathias. Disse to unge herrer fikk også 2. plass i jrA 2- begger dager; desverre glapp Baltic plassen på søndag såvidt til NSR. Guro prøvde kvaliifsere seg til nordisk 4X sammen med 3 roere fra Stavanger. Desverre glapp plassen for henne også med minst mulig margin. Synd, noen ganger er det stang ut. Sjekk øvrige resultater her.


Klubbantrekkene ankommet

Postet av Bergens Roklub den 20. Mai 2015


Da er klærne fra fellesbestillingen gjort i mars endeling ankommet klubben. Kan hentes ved å henvende deg til Roald Wie (vaktmesteren) når du er nede i klubben.

Klubben har også bestilt inn noen rodrakter for videresalg. Disse er i str XL, L og M for gutter og M for jenter. Ta kontakt med Erling (SMS til 90692651) hvis du ønsker å kjøpe en. Husk at rodrakten er obligatorisk antrekk for å få ro regatta. Prisen er 700,- per stk


17.Mai 2015

Postet av Bergens Roklub den 17. Mai 2015

Gratulerer med dagen!
Noen av roerne valgte å markere 17.mai med en liten roøkt i morgentimene, med flagg godt plassert i baug.
Vi var heldige med været og fikk en fin økt med litt fotosession på siden. Flere bilder fra dagens markering ligger i galleriet.



Flott gjennomføring av Alvøen sprinten idag 1.mai

Postet av Bergens Roklub den 1. Mai 2015

Flott innsats på årets første regatta, som endte med medalje til alle sammen.





Alvøen-sprinten 1.mai

Postet av Bergens Roklub den 1. Mai 2015

I dag åpner vi med årets første regatta i Alvøen. Det ser ut til å bli en fin dag, så håper mange vil være med å heie.
Vedlagt under finner man informasjon om starttider og annet.
Velkommen til regatta!

Kopi av Alvosprinten 2015 - Trekningsliste ver 1-MetteCBru.pdf





Er du mellom 12 og 15 og har lyst til å prøve roing?

Postet av Bergens Roklub den 28. Apr 2015

Bergens Roklub har et godt og aktivt ungdomsmiljø med utøver på mange nivå. Vi trener sammen gjennom hele vinteren for å forberede oss til sesongen. Om sommeren trener vi på vannet og reiser "land og strand" rundt på regattaer. Vi legger vekt på å ha set godt sosilat miljø både på trening, samlinger og regattaer. Har du lyst til å ta en tur ned i klubben, slå av en prat, se deg rundt og gjerne prøve en tur på vannet? Vi har vi satt av to onsdager hvor vi har ekstra trenere tillstede. Dette er 13. mai og 3. juni. Oppmøte kl 18. Både jenter og gutter er velkommen


Fikk «pes» av verdensmestere

Postet av Bergens Roklub den 16. Apr 2015

Fikk «pes» av verdensmestere

God gammeldags og beintøff sirkeltrening sto på programmet for skoleungdommen. Men instruktørene var ingen hvem som helst!

Klasse 8B ved Brannfjell skole på Ekeberg er blant de 1500 åttendeklassingene som skal delta på Aktiv2015 i Lillestrøm fredag 24. april. Da har Norges Varemesse invitert alle 8. klassinger i Oslo og Akershus til aktivitetsdag. Onsdag fikk klassen overraskende besøk av Aktiv2015 og verdensmesterduoen i dobbeltsculler, Kristoffer Brun/Are Strandli. Sammen gjennomførte de oppvarming til festivalen.

Ute av komfortsonen

Ro-duoen Kristoffer Brun og Are Strandli er vant med seriøse oppgaver og har blant annet VM-gull på CVen.

- Dette er en stor utfordring. Jeg er litt «shaky» nå – det er litt utenfor vår komfortsone å være gymlærere, innrømmet de før timen startet.

- Ingen av oss har erfaring som gymlærere. Men supermotiverte ungdommer gjorde jobben enkel. Dette er opplevelser som er gode å ha med seg til OL i Rio når det kommer til å koke som verst, sa VM-vinnerne fra 2013 som legger listen høyt i OL om et år.

Norges største aktivitetsfestival

Gymtimen på Brannfjell er en oppvarming til Aktiv2015 som arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm 24. til 26. april. Da blir Norges Varemesse bygget om til Norges største trenings- og aktivitetssenter. Aktiv2015 er et helgearrangement fylt med over 100 aktiviteter klare til å prøves! De besøkende oppfordres til å komme i treningstøy, ha det gøy, bli inspirert og dra svette og lykkelige hjem.

- Ja til mer fysisk aktivitet!

Arrangementet passer for alle, så ta med deg familien og vennegjengen og prøv noe helt nytt.Aktiv2015 samarbeider med over 20 særforbund under Norges Idrettsforbund og Helsedirektoratets kampanje «Dine30». Roforbundet er også blant de allierte.

- Roforbundet har engasjert seg sterkt i denne festivalen og vi stiller opp for en god sak. Vi støtter opp om daglig fysisk aktivitet i skolen, sier Brun og Strandli.

Bilder:

«Gymtime_1»

Åttendeklassingene ved Brannfjell skole i Oslo fikk kjørt seg hardt da ro-verdensmester Kristoffer Brun bød på en litt annerledes gymtime på onsdag. (Foto: Morten Broks/Aktiv2015)

«Gymtime_3»

Roerne Are Strandli (t.v.) og Kristoffer Brun slo et slag for fysisk aktivitet hver dag på skolen da de trente åttendeklassingene ved Brannfjell skole onsdag. Glade elever fikk gratisbilletter til Aktiv-festivalen. (Foto: Morten Broks/Aktiv2015)

Om Aktiv2015

Aktivfestivalen er et arrangement fylt med over 100 ulike aktiviteter klare til å prøves! Du kan blant annet oppleve engasjerende foredrag, møte kjente idrettsprofiler, få muligheten til å prøve de nyeste trendene innenfor trening, kosthold og velvære eller motta gode tilbud på treningsutstyr og gadgets.

Åpningstider for festivalen:

Fredag 10-18

Lørdag 10-18

Søndag 10-18



Ny dobbelfirer - prøvetur i sur motvind

Postet av Bergens Roklub den 13. Apr 2015

Ny starline dobbelfirer / firer for Junior A/B ankom klubben rett før påske. Søndag trosset 4 spreke roere typisk bergensk aprilvær med regn og sur motvind, og holdt godt driv ut fra Fjøsanger og inn mot Marmorøyen. Juniorene er svært fornøyd med den nye båten, og sender med glede gode, gamle "Bissen" nedover til de yngre roerne. Nå blir det spennende å se hva navnet på nyervervelsen blir (vent og se, 22. april er det sesongåpning og båtdåp...)


Trening på vannet igang - husk varme klær

Postet av Bergens Roklub den 9. Apr 2015

Da er treningen på vannet igang også for Gruppe 2. En dobbeltfirer og en dobbel på vannet idag. Viktig at alle stiller opp med varme klær (ullundertøy, treningsbukse, tettsittende jakke og lue). Roere som ikke er godt nok kledd får ikke komme ut på vannet pga sikkerheten.

Neste uke blir første trening mandag kl 18. Husk å ta med klær for også å kunne jogge ut hvis det blir for mye vind.






3000m Fana Stadion

Postet av Bergens Roklub den 17. Mar 2015

Minner om 3000m løpetest på Fana Stadion i morgen (onsdag 18/3) kl.18:00.





Møterommet ferdig oppusset

Postet av Bergens Roklub den 12. Mar 2015


Det store rommet over den nye båthallen er nå ferdig oppusset. Tusen takk til Per Barek og Fana Catering som har bidratt med snekkere og parkett. Nå har vi fått et flott og lyst rom med downlights, eikeparkett for hvite vegger. Dette kommer til å gjøre lokalene våre mer attraktive for utleie; kan brukes både som møterom og og "stue" ifm bryllup, etc. Fana Catering vil også bidra med møbler som vil kunne passe til bruken. Hipp Hurra.


Fellesbestilling klubbantrekk

Postet av Bergens Roklub den 21. Feb 2015

Bergen Roklub har åpnet en fellesbestilling hos vår leverandør av klubbantrekk, Godfrey Sport i England. Frem til 15. mars vil alle bestillinger bli samlet opp og sendt samlet til klubben. Dermed får vi kvantumsrabatt og billigere frakt. Kredittkortet ditt blir ikke belastet før den 15. mars, når leverandøren vet hvor mange som har bestillt. Så nå har dere sjansen til å bestille disse flotte klærne i god kvalitet, og dermed vise frem Bergens Roklub på en fin måte til regattasesongen. Vær også oppmerksom på at rodrakten er obligatorisk antrekk for å få lov til å delta i regatta (untatt nybegynnerklassen). Frakt og moms kommer i tillegg til prisen fra Godfrey. Bestillingen gjøres på


Resultater NM-Romaskin 2015

Postet av Bergens Roklub den 8. Feb 2015


Gratulerer med helgens gode resultater! Mange nye personlige bestetider og jevnt over en fantastisk god laginnsats. Her er resultatlisten for helgen: Resultatliste roergometer NM 2015.pdf





Test og trening onsdag og torsdag

Postet av Bergens Roklub den 6. Jan 2015

Onsdag 07.01.15 :
-3000m Fana Stadion med teststart kl.18:00 for jr B.
-5000m for jr A i roklubben med teststart kl.18:00.
Torsdag 08.01.15 :
Trening i roklubben for gruppe 2 kl.17:30 .



Test og trening onsdag og torsdag

Postet av Bergens Roklub den 6. Jan 2015

Onsdag 07.01.15
-3000m Fana Stadion med teststart kl.18:00 for jr B
-5000m for jr A i roklubben med teststart kl.18:00

Torsdag 08.01.15
Trening i roklubben for gruppe 2 kl.17:30











NM i romaskin 7. februar

Postet av Bergens Roklub den 5. Jan 2015


Hold av lørdag 7. februar. Da er det NM i romaskin på Amalie Skram Videregående Skole i Bergen. Se vedlagt invitasjon. Klubben satser på at alle aktive roere stilller, og at vi klarer å stille lag på stafettene. Foreldre og besteforeldre er selvfølgelig velkommen som tilskuere og heiagjeng. Ytterligere informasjon vedr påmelding etc. kommer via trenerene.


Invitasjon NM romaskin 2015.pdf
.


Godt Nytt Ro År

Postet av Bergens Roklub den 5. Jan 2015


Godt nytt år til alle ro-venner og medlemmer i Bergens Roklub. Første ro-økten i det nye året er allerede unnagjort; lørdag 2/1 var det to dobbelfirere på vannnet i fin og kald soloppgang. Tusen takk til Anders og resten av trenerene for at dere arrangerer disse turene på vannet nå i vinter - dette vil helt sikkert gi ytterligere fremgang for roerne når regattasesongen starter.